Paskan määrä on vakio

Kun yhdestä paskasta pääsee, tulee eteen aina toinen.
Kuulin jokin aika sitten hyvän neuvon, kun eräs tuumasi, että näemmä paskan määrä on aina vakio. Toinen tuumasi tähän, että onneksi paska lähtee pesemällä.

Lähteekö kaikki paska pesemällä? Ei taida.

Hävettää miten vähän olen postaillut blogiin. Tämä syksy on ollut toooodella sekava ja tähänkin syksyyn on mahtunut monenlaisia murheita, iloja ja käänteitä. 
On ollut koiranpentua (palaan tähän ehkä myöhemmin), allergiaa, surua, tuskaa, luopumista, stressiä, hirveetä kiirettä töissä, korvien kutinaa ja aknea. 
Ja ei, akne eikä korvien kutina ole ollut minulla tai miehelläni vaan vanhimmalla kissallamme!


Eilen illalla huomasimme 9v kisullamme Misulla leuan alla pienen pistomaisen haavan ja muutamia mustia pisteitä. Tutkailimme leukaa hetken ihmeissämme kunnes muistin nähneeni Facebookin kissaryhmässä kuvia samantapaisista mustista pisteistä leuan alla.
Hetken kaivelin ryhmää, löysin juttua kissojen aknesta. Vertailimme kuvia Misun leukaan ja kyllä se samalta näytti, felne acne: harmiton mutta ikävä ja yleinen vaiva kissoilla.

Laitoin googlen savuamaan ja etsin juttuja, että mitenkäs sitä hoidetaan ja tarvitseeko heti juosta eläinlääkäriin. Löysin kotihoito-ohjeita, joilla voi hoitaa aknea.
1. harjataan leukaa pehmeällä hammasharjalla
2. puhdistetaan Betadine liuoksella

Vanulappuja, lasten hammasharja, Betadinea ja korvien puhdistajaa.

Näitä hoito-ohjeita on monenlaisia, aineet vaihtelee ja jotkut laittaa rasvaa leukaan. Pääpirteet on kuitenkin samat, leukaa harjataan hammasharjalla ja puhdisetaan puhdistusaineella, meillä on nyt kokeilussa tuo Betadine. Jostain luin, että Betadine tulisi laimentaa ennen käyttöä mutta muualla en ole tästä löytänyt mainintaa.
Hoito on nyt aloitettu ja toivon todella, että se tehoaa. Leuassa on myös pieni pistomainen haava, näyttää siltä, että leuka on kutissut ja Misu on sitä mukavasti rapsutellut.
Jos teillä on vinkkejä kissan aknen hoitoon, niin pistäkää kommenttia tulemaan!

Ainiin ja ne kutisevat korvat! Kyse on samasta kissasta. Eilen huomasimme aknelöydön lisäksi, että Misu rapsuttelee korviaan enemmän ja mielellään ottaa korvarapsut vastaan. Korvat näyttää puhtailta, ei punota eikä niissä näytä mitään tummaa töhnää. Ne vain kutisee.
Kurvasin tänään siis apteekin lisäksi myös eläintavarakauppaan ja sieltä sainkin kissan korville sopivan liuoksen, joka hilitsee kutinaa.
Truutasin ohjeiden mukaan 5-10 tippaa per korva ja hieroin korvia noin minuutin. Voi jestas, että kissa nautti kun kunnolla hieroin korvia! Taisi löytyä se ainoa hoito mistä tuo kissa tykkää!

Syytä aknelle tai korvien kutinalle en tarkkaan tiedä. Veikkaan syyksi stressiä. Stressin aiheuttaja on meiltä kotoa jo poistettu, mutta jokainen meistä tietää, ettei se stressi heti helpota, niin tuskin se helpottaa kissoillakaan!

Heitelkää vinkkejä ja kokemuksia kissojen akneen ja korvien kutinaan!

Kommentit